28 Mayıs 2012 Pazartesi

Anı-1 (Kelebek etkisi)



(canim eşimin hoşgörüsüne sığınarak..) 

Eski sevgilinizin bir başkasıyla birlikte olduğunu ilk duyduğunuzda; e
ger gencliğinize damga vurmus eski bir aşk'sa bu tüm dünyanız alt üst olur.. hem de bir saniyede.. 

Önce hafif bir yanma olur midede. o gece uyutmaz sizi bu yanma, gece uykudan uyandırıp bir de hatırlatır kendini. sabah uyandıgınızda da yogun bir kelebeklenme olur midede ve sürekli içinizden -iyi de ben onu sevmiyorum ki! der durursunuz. dogrudur da sizi sinirlendiren baska bir şeydir. alışmak.. belki sahiplenmek.. benim olmasın ama kimsenin de olmasın! bencilliğidir itiraf edebilirseniz.. hep siz vardınız eski sevgilinizin kolunda simdi bir baskası nasıl olur? der durursunuz, baskasının elini tutması, baskasını öpmesi.. katlanılamaz düşüncelerdir!.. ama asi gönül alışacaktır buna da.. sadece biraz zaman'a ihtiyacı vardır..

Sonra ilişkinizin neden bittiğini düşünürsünüz, tekrar yaşarsınız olayları. evet! dogru karar vermişim! yine olsa yine aynı şeyi yaparım! dersiniz. ama hala bir türlü anlayamazsınız midedeki o yanmanın nedenini.. yediklerimdendir der içsesiniz (kendisi de bu söyledigine inanmaz), ama zaten o hep cılgın seyler söyler. devamında gelen -yoksa onu hala seviyor muyum! sorusu bunun diger bir kanıtıdır. böyle zamanlarda en son dinlenecek sözler içses'ten gelir zaten.

Bu dönem kolay atlatılabilir, eger etrafınızdakilere anlatmadıysanız. size bu olayı hergün defalarca hatırlattıkça insanlar kafanızda büyür.. büyür.. ve bir problem haline gelir. aslında ortada bir problem yoktur! ya da varsa bu sizin probleminiz degildir..

...Ancak bir de eski sevgilinizi kız arkadasıyla görürseniz, bittiğiniz andır! midedeki yanma, kelebekler bir kaç gecenizin daha içine edecektir! ki bu sefer ilk günkü kadar da anlayışlı olmayacaklardır.. yillarinizi verdiginiz eski 'askiniz' bir kızın elini aynı sizin elinizi tuttugu gibi tutuyordur (sanki baska türlü tutması gerekiyor gibi?) ama telaşlanacak bir şey yoktur yine.. hırçın gönübuna da alısacaktır?

Her ne olursa olsun... insanın yasaması gereken duygulardır bunlar. en pozitif bakış acısıyla, yasananlar midenizde bir kelebek etkisi yaratmıstır ve sonuc olarak; tecrübe'dir edinilen ve tecrübenin nasıl edinildigi hiç de önemli degildir.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sosyal medyada var olmanın dayanılmaz ağırlığı

Pek çoğumuz için sosyal medyaya giriş, şüphesiz Facebook’la başlamıştır. Sadece tanıdığımız insanlarla arkadaş olmaktan ibaret olan, da...