Çocuk Tiyatroları Neden Önemli?



Oyun başlamadan önce çığlıklar atan ve tiyatro salonundaki kadife koltuklar arasında koşturan çocukların, ilk ‘’gong’’ sesiyle hızla nasıl yerlerine oturduklarına ve oyun başladığında pür dikkat ve çıt çıkarmadan nasıl bir oyunu başından sonuna izlediklerine  şaşıracaksınız.

Tiyatroya gitmenin sinemaya gitmekten farksız olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Tiyatro öyle bir kanal ki, çocukların hem kalbine hem de beynine söz geçirebiliyor. Çünkü sahnede sergilenen olay, bize göre ne kadar ‘’gösteri’’ ise, çocuklar için o kadar ‘’gerçek’’.  Yerlere çöp atan bir çocuk sahneleniyorsa örneğin ve oyunun sonunda bu çocuk bir ders alıyorsa. Bilin ki aslında sahnedeki oyuncunun dışında ders alan biri daha var, o da çocuğunuzun ta kendisi!

Tiyatro oyunları çocuklara tam da onların anlayacağı dilden; hayal dünyalarına ait, abartılı sözcüklerle ve de şatafatlı renklerle süslenmiş öyle doğru mesajlar veriyor ki... Çocukların dilinden çocuklara doğruları öğreten; hayvanları koruma, iyilik yapma, küçüklere sevgi, büyüklere saygı aşılayan yegane öğretmenler.

Tiyatro oyunları, çocuklara ders verirken aynı zamanda onların algılama yeteneğini de geliştiriyor, üstelik çocukların rol yaparak öğrenmelerini ve öğrendiklerini hayatlarına kolayca entegre etmelerini de sağlıyor. 

Tiyatro insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı’dır. Lütfen çocuğunuzu bu eşsiz sanat dalından mahrum bırakmayın ve onu yılda en az 2 defa bir çocuk oyununa götürün.


Haydi Tiyatro sezonu açıldı!



Bu yazı alternatifanne.com 'da yayınlanmıştır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklarla Mandala Boyama

Hafta Hafta Hamilelik (1-40 Hafta)

Bakıcı tecrübelerim