25 Ağustos 2013 Pazar

Oyuncak Seçimi




Sizi bilmem ama biz Joker, Toyzzshop ve benzerlerindeki tüm oyuncaklardan birer tane almışız (arabalar için bu 'bir' gecerli değil!).

Çocuğa mı almışız kendimize mi belli değil... Efe'nin 200'e yakın arabası vardır dersem (büyük, kucuk toplam) yeridir (utanarak yazıyorum). Ne sacmalamısız. Cocuga bir puzzle almış mıyız? veya egitici herhangi bir oyuncak? yooook... Nerden bilelim biz öte yandan.

Efe 3,5 yasında. İlk olarak yapılması gerekenler şunlar;

1. Odasında oynamaya alıştırın. Odasında vakit gecirsin, odasını sevsin. (Çünkü ileride odasında ders çalışacak, kitap okuyacak vs)

2. Odasında bir masa ve 2 sandalye olsun. Bir sandalye onun, diğeri sizin için. Masada resim yapsın ve diğer kutu oyunlarını oynasın/oynayın.

3.Oynamadıgı oyuncakları odasından yavas yavas kaldırın (bulamayacagı bir yere saklayın).  Bilmesin kendisi oyuncaklarının saklandıgını. Yanında da agzınızdan kacırmayın:) Ama yavas yavas kaldırın dedi uzman özellikle. İlk gün 2-3 tane, diger gün aynı sekilde. Sevdiği, ve sık oynadıgı oyuncakları kaldırmayın! bu çok önemli..)

4. Her oyuncak türünden bir tane kalsın. Mesela 1 ucak, 1 kamyon, 1 helikopter, 1 araba gibi. (Yavas yavas tek sayıya inilecek tabi. Birden bire 200'den 1'e düşmeyin hemen:)

5.Artık araba, kamyon vs oyuncak almayın dedi. Bizim oglan takıktı cunku arabalara:) varsa yoksa araba. Almıyoruz artık. Dersimizi aldık. Kitap sınırsız derdi babam, evet Efe'ye de istediği kadar kitap alabilirim, bir o sınırsız:)

6.Odasında, görünürde olan oyuncakları da (süs niyetine olanları, peluşları) kaldırın. Cunku bir oyuncakla oynarken dikkatini başka oyuncaklar çekmesin. Konsantre olabilsin.

7.Yerde alacalı bulacalı değil de sade/desensiz bir halı olsun. Çocuk ne oynadıgını görsün. Odadaki halı çok karmaşıksa, bir carşafı üzerine örterek sadeleştirebilirsiniz (cok pratik bence bu, hem temiz de olur. Çarşaf yıkanır enazından).

*Şu aralar devamlı evdeki eşyaların yerlerini değiştirerek, Efe'nin oyuncaklarına yer acmaya calısıyorum:(

8.Okumadıgı ve ona uygun olmayan kitapları da kitaplıgından kaldırın. Yaşına uygun, karmaşık olmayan, içinde 'küsmek, bagırmak, kızmak, nefret etmek vs olumsuz kelimeleri içermeyen kitaplar, alın veya kitaplıgında sadece onları bırakın.

9.Cemre için: (9,5 aylık). Önüne oyuncak kutusunu boca edip, oynamasına izin vermeyin. 1 oyuncak verin sıkılana kadar onunla oynasın. Sıkılsın atsın, yine verin aynısını. 


****bu girişti, oyuncakların detayları ise asagıda:





2 yorum:

  1. kreş oyuncakları anaokulu malzemeleri galoşluk yazı tahtaları kitaplık dolaplar askılık portmantolar boy aynaları premium serisi mobilyalarsoft play ürünler montessori eğitici oyuncaklar ilgi köşeleri okul donanımları anaokulu mobilyaları kreş oyuncakları ve çok daha fazlası için tıklayınız! anaokulu malzemeleri galoşluk yazı tahtaları kitaplık dolaplar askılık portmantolar boy aynaları premium serisi mobilyalarsoft play ürünler montessori eğitici oyuncaklar ilgi köşeleri okul donanımları anaokulu mobilyaları kreş oyuncakları ve çok daha fazlası için tıklayınız! https://www.yengecegitim.com/
    https://www.yengecegitim.com/kres-oyuncaklari-isleri

    YanıtlaSil

Sosyal medyada var olmanın dayanılmaz ağırlığı

Pek çoğumuz için sosyal medyaya giriş, şüphesiz Facebook’la başlamıştır. Sadece tanıdığımız insanlarla arkadaş olmaktan ibaret olan, da...